Day Ticket Annual Ticket

Előző posztomban az angol állami jegy megszerzéséhez adtam némi tanácsot. Mai posztban a parthoz közelebbi részhez a napijegy illetve az éves területi engedéllyel foglalkozunk.

Maga a jegy megvétele nem nehéz, inkább a helyi viszonyok a meghorgászni kívánt terület egyesületi hovatartozása a nagyobb kérdés. 

Első és egyben legegszerűbb, ha a kiszemelt horgászhelyet megkövezlítve az ott horgászó tagoktól kérünk segítséget, vagy, ha kutakodunk az interneten.

Angliában, ahogy otthon is csak sokkal kisebb számban, léteznek olyan vizek amik semmilyen kezelés alatt nem állnak és ezeket az állami jegy megvételével azonnal pálcánk alá vehetjük. Viszont egy adott vízterület, ha pl egy "folyóról" van szó, akár 2-3 km-ként is fel lehet osztva különböző vízkezelésekre.

 

Én Észak Yorkshireban lakom jelenleg, így a méltán híres Leeds Liverpool csatorna példáján mutatom be, hogy mit értek ez alatt. A környéken ahol élek, a város központjáig az egyik társaság kezelésében van a csatorna míg onnan egy másikéban, illetve a városon kívül a csatorna kezelőjének a kezelésében is van egy nagyobb rész. Fontos tudni, hogy ha véletlen áthorgászunk a másik vízterületre akkor a gov-on is fellelhető irreálisan nagy összegnek számító büntetést nem feltétlenül fizettetik ki az egyénnel, első körben megkérdezik, hogy tudja-e, hogy nem megfelelő vízen horgászik, második körben felajánlják az adott napijegy megvásárlását. (másszóval jóval előzékenyebbek, mint a magyar rendszer, mert nem arra gondolnak, hogy biztos tilosban akartál pecázni, hanem feltételezik, hogy nem voltál elég tájékozott)

Mint a címből is kiderült itt is léteznek éves horgászengedélyek, amiket ugyancsak az adott egyesületbe való belépéssel annak tagsági díjával és az éves jegy értékének megfizetésével érhetünk el, fontosnak tartom, hogy tájékozódjunk, hogy az általunk megcélzott vízen van éves jegy vagy csak napi jegy váltása elérhető. 

A legtöbb dolgot elérhetünk a neten, akár a regisztrációhoz szükséges űrlapot is, de ha nem találnánk, a parton biztos találkozunk tagokkal akik szívesen segítségünkre lesznek.

Ha mindezzel megvagyunk, akkor már csak arra kell odafigyelnünk, hogy a tilalmi időszakok, hogy alakulnak, de ezt majd a következő blogbejegyzésben....

 

Remélem segítségetekre volt a mai poszt is, ha igen nyugodtan terjesszétek tovább!!!