Tilalmi időszakok kifogható méretek Angliában

Előző részben az engedélyről és annak kiváltásáról volt szó, most pedig a tilalmi időszakokról és kifogható méretekről.

Itt is mint az engedélyek tekintetében több irányelv van az egyik az állami tilalmak és engedmények, ezzel fogunk foglalkozni, és a helyi rendeletek, ezeket a gov-on tudjátok elérni és megkeresni mi vonatkozik rátok.

Ezen felül a napijegyhez vagy az éves engedélyen is fel van sorolva, hogy nagyjából mik az adott vízterületre a szabályok, ami tovább korlátozhatja a helyi illetve az állami szabályokat.

 

Víztározók, tavak kisebb tavak, és csatornák esetében legtöbb esetben foghatunk édes vízi halakat, angolnát, barna és szivárványos pisztrángot egész évben, kivéve, ha ezt a helyi rendelet másképp nem szabályozza.

Folyókon patakokokon és egyéb csatornáktól eltérő vízi utakon márc 15-jún 15 között tilos az édesvízi halak és az angolna horgászata. 

Az úgynevezett "game fish" fogása az édesvízi halak fogása alatt is megengedett ilyen a tengeri pisztráng, lazac...

Angliában is létezik kifogható halak száma szerinti limit, ez egészen eltérő, mint Magyarországon sőt a legtöbb általam horgászott területen az elvihető halak száma nulla. Itt inkább a C&R horgászat a számottevő, pergető és legyező horgászatban egyaránt.

Ha valaki mégis szeretne elvinni pár halat,hogy otthon megsüthesse:

országos szinten  a következő rendelet van érvényben, amit az adott területi engedély minden esetben felül írhat.

1 db csuka (65cm felett)

2 db pénzes pér (30-38cm között)

15 db szemét hal (20cm fölött)

Szemét hal (small fish): márna, domolykó, dévérkeszeg, ponty, kárász, süllő, keszeg, ezüst keszeg, bodorka, compó illetve a sügerek

Minden angolnát, amit kifogunk élve vissza kell helyezni a vízbe.

Ezek az általános információk helyi szabályozást az adott területegységre a GOV megfelelő cikkelyeiben találunk, illetve a napijegyen vagy az egyesület honlapján.

Fontos a szabályok betartása mert adott esetben akár 50 ezer font is lehet a büntetés nagysága, persze ahogy én hallottam inkább előbb útbaigazítanak, illetve a helyi napijegyet vetetik meg az ellenőrök, és csak azután büntetnek, ha megalapozott. 

Helyi szabályok itt érhetőek el:

https://www.gov.uk/government/collections/local-fishing-byelaws

 

Jó fogást mindenkinek!!!